Filters

Wis alle filters

Op onderwerp

Op medium

Wat doen de Amsterdammertjes van het jaar 2020 in het dagelijks leven?

Imane zit in de brugklas van Het 4e Gymnasium in Amsterdam. In haar vrije tijd doet ze aan karate bij Karateschool Fightin’Nabil. Ze traint zes dagen, zo’n 12,5 uur per week.

Imane: “Karate is echt mijn passie en ik wil met de sport de top bereiken. Ik zit ook in de Nederlandse Jeugdselectie en nu in coronatijd ben ik Nederlands kampioen online karate geworden. Dat is natuurlijk heel erg leuk, maar ik kan niet wachten op de fysieke wedstrijden. Want net toen de lockdown begon, zou ik eigenlijk mijn eerste internationale wedstrijd hebben in Duitsland. Helaas ging die toen niet door.”

 

*

Tur-G (Arthur) is 19 jaar oud en geboren en getogen in Amsterdam Zuid-Oost Kraaiennest. Hij is veelal te vinden in de studio en zit momenteel in een tussenjaar. Volgend jaar is hij van plan de opleiding ‘creative business’ te gaan doen. Naast muziek maken is Tur-G namelijk erg ondernemend. Hij richt zich regelmatig op maatschappelijke onderwerpen en gebruikt maatschappelijke thema’s in zijn muziek. Dit maakt dat zijn muziek veelzijdig is.

Begin 2021 kreeg Tur-G lucht van de plannen van jongeren om te gaan rellen in Zuid-Oost. Dit was voor hem een aanleiding om een videoboodschap op te nemen waarin hij deze jongeren aanspoort om niet te gaan rellen en deze videoboodschap op Instagram te posten. Hij zag dat ondernemers de dupe werden van vandalisme als gevolg van de maatregelen waar de ondernemers zelf niks aan konden doen. Dat raakte hem en daarom riep hij de jongeren op om niet te rellen, met succes.

Hij draagt in de maatschappij, en vooral in zijn eigen buurt, een steentje bij waar hij kan.

 

door Anouar Ennali


Maak kennis met de jonge Amsterdammertjes van het jaar die zich inzetten voor de stad en kom erachter wat ze voor hun wijk, buren en stad betekenen!


Onze
partners

met dank aan: Gemeente Amsterdam West Het huis van Amsterdam Soundtrackcity