Filters

Wis alle filters

Op onderwerp

Op medium

Afbeelding

Veel geluk en verdriet in zeer korte tijd tijdens de lockdown bij de familie Pericas-Bijvoet

Het grote geluk: op 24 maart 2020 is ons eerste (klein-)kind Luna geboren. Wat een feest! Maar door corona is er helaas geen kraamvisite maar raamvisite (zie foto’s met weerspiegeling van opa en oma Bijvoet in het raam).

Het grote verdriet: helaas overleed opa Pericas op 30 maart 2020. Intens geluk en verdriet wisselen elkaar af in dit vreemde coronatijdperk.

Doordat oma Bijvoet op 15 maart 2020 ziek werd vanwege het coronavirus, konden zelfs opa en oma Bijvoet de kersverse ouders geen knuffel van blijdschap en daarna voor troost geven in deze tijd.

En wie vraag je om op te passen op een baby van anderhalve week oud in tijden van corona? Opa en oma beleven spannende uren tijdens de rouwdienst van opa Pericas. Oma Bijvoet was gelukkig hersteld, maar omdat we toch bang waren voor besmetting bood het dragen van mondkapjes en handschoenen enige veiligheid (zie de foto waar oma en Luna wandelen in de omgeving van het crematorium). Oma Bijvoet, een rasechte Amsterdamse – geboren in 1956 op de Hoofdweg in Amsterdam-West – wandelt met haar kleindochter Luna – ook een echte Amsterdamse, geboren in 2020 in het OLVG West.

door J. Bijvoet-Kaandorp en L. Pericas-Bijvoet


Onze
partners

met dank aan: Gemeente Amsterdam West Het huis van Amsterdam Soundtrackcity