Juf Yvonne en haar gedicht
door Joke de Hoogh
Onlinecommunicatie is in dit coronatijdperk het toverwoord, we werken thuis en we zoeken naar nieuwe mogelijkheden om ons leven zo goed als mogelijk door te laten gaan. Zo krijgen mijn man en ik, Marja de Kinderen, vanaf half maart bijna dagelijks in eigen huis en tuin Tai Chi les van Sam Franklin van Internal Arts. We doen dit via WhatsApp videobellen en met mijn Roger Select of ComPilot, omdat ik slechthorend ben. Met deze hulpmiddelen kan ik direct het stemgeluid van de docent horen in mijn hoorapparaten. De stem is bekend en is daarom voor mij goed te volgen.
Mijn man staat in een andere kamer met zijn eigen telefoon anders gaan de mobiele telefoons resoneren.
Echt heel leuk om zo de lessen voort te zetten. Ik kan het aanbevelen. Het leuke is dat ik in deze korte tijd de vorm van William C. C. Chen beter onder de knie heb gekregen. En natuurlijk geeft het door het meditatieve karakter ook rust.
Tai Chi Chuan is een eeuwenoude Chinese interne krijgskunst en gezondheidssysteem gebaseerd opde taoïstische filosofie. Het wordt tegenwoordig vooral beoefend als meditatie in beweging en is een prima manier om je gezondheid te verbeteren. Tijdens het beoefenen van Tai Chi combineer je ademhalings- en ontspanningsoefeningen, visualisatietechnieken en ‘mindful’ bewegen om zo je lichaam beter te leren kennen en als één geheel te laten bewegen. Het is goed tegen stress en bevorderd de fysieke en mentale weerbaarheid.
Tai Chi Chuan is gebaseerd op het concept van Yin en Yang, het idee dat alles in het leven bestaat uit twee tegengestelde krachten of principes die met elkaar in balans dienen te zijn. Door het concept van Yin en Yang toe te passen in beweging leer je de meest efficiënte en natuurlijke manier om je lichaam te gebruiken en zo beter in balans te zijn. Het beoefenen van Tai Chi gebeurt op een kalme en rustige wijze en is daarom geschikt voor mensen van alle leeftijden.
door Marja de Kinderen, Slechthorend Amsterdam