Filters

Wis alle filters

Op onderwerp

Op medium

Afbeelding

Stoepfeestje

Hier te zien stills uit de teaserclip voor documentaire: Stoepfeestje.

“Hoewel we van de eerste schrik van het coronavirus bedaard zijn, is er nog altijd een wezenlijk gezondheidsrisico voor mensen met een verminderde weerstand en blijft het devies voor ouderen: blijf thuis.

Met name de bewoners van senioren- of aanleunwoningen en wooncomplexen zijn zwaar getroffen. De eenzaamheid en onvermogen familie en vrienden te bezoeken zorgt voor stress onder de bewoners.

De excentrieke, Surinaamse volkszanger ‘Master Stu’ (a.k.a. ‘De Zwarte Hazes’) verplaatst zijn podium van de kroeg naar de straat. Voor seniorenflats voert Stu zijn repertoire op van luchtige, Nederlandse volksmuziek om de ouderen even in het zonnetje te zetten. De optredens zijn feestelijk en vaak participeert de hele buurt vanuit de deuropeningen en ramen.

Wij, een team jonge filmmakers (eerstejaars aan de Nederlandse Filmacademie), die door de coronamaatregelen met (te-)veel vrije tijd zitten opgescheept, hebben Master Stu gevonden en zijn nu van plan een aantal bezoeken aan seniorencomplexen te faciliteren.”

door Hugo Drechsler


Onze
partners

Het huis van Amsterdam met dank aan: Gemeente Amsterdam West Soundtrackcity