Filters

Wis alle filters

Op onderwerp

Op medium

video

Coronaklaagmuur.nl

Nederlanders staan bekend als een klagend volkje. Behalve in tijden van corona, dan lijkt klagen juist verboden te zijn. We moeten optimistisch blijven, hoor je vaak. Dat klinkt logisch, maar dat is het niet. Vele oude culturen en volken vonden dat je in tijden van crisis vooral moet klagen.

Bij Stroom Amsterdam stoften we een oude klaagtraditie af. Om uit te zoeken waar klagen goed voor is. En om te ondervinden wat klagen met je kan doen. We bewerkten de oudtestamentische teksten en pasten ze in deze video toe op Amsterdam ten tijde van de coronacrisis. Daarnaast richtten we een website op www.coronaklaagmuur.nl voor alle Amsterdammers die gewoon eens even een klacht wilden uiten.

Geholpen door Het Parool, AT5 en Trouw stroomde de klaagmuur binnen enkele dagen vol. Er staan hele uiteenlopende berichten op: hele heftige, hele rake, sommige een tikje overdreven en natuurlijk ook regelmatig een klacht over het oprichten van de klaagmuur zelf.

In enkele dagen ontstond met deze coronaklaagmuur.nl een inkijkje in de ziel van Amsterdam, ten tijden van de coronacrisis.

door Stroom Amsterdam


Onze
partners

Het huis van Amsterdam met dank aan: Gemeente Amsterdam West Soundtrackcity