Filters

Wis alle filters

Op onderwerp

Op medium

Afbeelding

Stil In Amsterdam

Op het moment dat het stil werd in Amsterdam wilde ik dat meteen vastleggen. Daarin stond ik natuurlijk niet alleen, dus ik moest de anderen overstijgen. Dat nam ik letterlijk, door een hoog standpunt te nemen middels een speciaal statief tot 10 meter hoog. De foto’s werken erg vervreemdend. De leegte van de stad doet denken aan oude schilderijen. En het hoge standpunt maakt dat de architectuur vlak en rechtlijnig overkomt wat de stad een schilderachtige maar ook onheilspellende geometrie geeft. Ik heb de foto’s bewust op het midden op de dag gemaakt en vaak ook nog in het weekend. Momenten dat het normaal erg druk zou zijn. Ik heb geen manipulatie toegepast om personen of voertuigen te verwijderen. Dit is hoe het was.

Dit project is mogelijk gemaakt door het AFK (Amsterdams Fonds voor de Kunst).

door Matthijs Immink


Onze
partners

Soundtrackcity met dank aan: Gemeente Amsterdam West Het huis van Amsterdam