Filters

Wis alle filters

Op onderwerp

Op medium

Afbeelding Geloof en Hoop

Ramadan 1441

“Ramadan 1441 gaat mij in het bijzonder bijblijven. Het heeft me zoveel kracht gegeven. Inzicht gekregen in kanten van mezelf die ik eerder niet heb leren kennen. De maand waarbij ik voor het eerst in lange tijd, de tijd voor mezelf heb genomen om even alleen te zijn, niet mee te gaan met de race en te doen wat goed voelt.
Stil staan bij wie je bent, wat je doet en waar je naartoe wilt werken is belangrijk voor iedereen en ik ben blij dat ik dat opnieuw heb mogen ervaren.
Het is een maand van bezinning, van vergeven, vergeven en nog eens vergeven. Om vergeving vragen bij Allah swt voor de zondes die ik heb begaan.
Het is een maand waarbij het voelt alsof ik weer met een nieuw hoofdstuk mag beginnen.
Dat Allah swt mij een nieuwe kans heeft geboden om aan mijn geloof te werken.

Deze maand gaat me bijblijven, omdat mijn ouders 3000 km verderop zijn. Dat we het Suikerfeest ook zonder hen gaan vieren, breekt mijn hart. En toch, toch zit de kracht in het uitspreken van ‘Alhamdoulillah 3ala kouli 7aal’. Ik mag van geluk spreken dat ik ze kan videobellen. Dat kunnen velen jammer genoeg niet meer zeggen.

Het gaat me bijblijven omdat deze prachtige maand midden in een epidemie valt. Een buitengewone situatie voor iedereen. Maar wat is het mooi om te zien hoeveel liefde er wordt gedeeld met elkaar. In jaren zijn er niet zoveel kaartjes geschreven naar elkaar en zien we en vragen we om de mensen die we in tijden niet hebben gesproken.

Nu ik dit schrijf, voelt het als een zegening om Ramadan op deze wijze te mogen ervaren.
Het heeft voor mij nog meer diepgang gekregen en nog meer besef van wat we hebben en niet hebben. Waar we dachten dat bepaalde dingen vanzelfsprekend waren, hebben we leren genieten van wat echt telt.

Familie, vrienden en iedereen die dit leest. Ik hoop dat jullie een mooie maand achter de rug hebben en deze laatste dagen goed zullen benutten.
Vraag om elkaar, zorg voor elkaar en mocht het mogelijk zijn voor je help een goed doel middels een donatie.

Moge Allah onze vasten en daden accepteren en ons als de gelukkige tellen die het inshallah volgend jaar opnieuw mogen meemaken.”

 

Door: @zaii.anders
#ramadan #ramadanathome #ramadan2020 #iftarstories

door Zeinab al Bouni


Onze
partners

met dank aan: Gemeente Amsterdam West Soundtrackcity Het huis van Amsterdam