Filters

Wis alle filters

Op onderwerp

Op medium

Afbeelding

OLVG-ziekenhuis Amsterdam en het coronavirus

Ik in beschermende kleding die op de intensive care afdeling werkt van het OLVG -ziekenhuis, tijdens de coronavirus-uitbraak in Amsterdam.

Ruim 30 jaar werk in de zorg, dit was voor mij de heftigste periode van mijn loopbaan. Afgezien van de rampen in Enschede, Bijlmermeer en Volendam.

Deze wereldwijde pandemie bracht voor mij veel onzekerheden, hoe gaat het verlopen, kan ik ook ziek worden, hoe kan ik mij beschermen om toch goede zorg te geven aan de patiënten die het nodig hebben, is er voldoende capaciteit om hun op te vangen? Dit alles gaat door je hoofd.

Gelukkig zijn er ook mooie momenten. Zoals videobellen met de familie van de patiënten, patiënten die opknappen, goede samenwerking met de collega’s, applaudisseren van de mensen, bedrijven die eten, drinken en cadeautjes voor ons brachten. En natuurlijk het moment dat er minder patiënten met corona op de intensive care lagen.

door Harold. E. Goudberg


Onze
partners

Het huis van Amsterdam met dank aan: Gemeente Amsterdam West Soundtrackcity