Filters

Wis alle filters

Op onderwerp

Op medium

audio Meervaart

Meervaart | Luistervoorstelling Vrijzicht

Vrijzicht van Meervaart Jong

Van wekelijks honderden enthousiaste kinderen/jongeren over de vloer bij Meervaart Jong, naar alles online vanuit de woon/slaapkamer. Dat was even wennen, maar inmiddels zijn de reguliere educatieve lessen en activiteiten tot de zomer omgegooid naar online.

Zo ook de Meervaart Jong theatergroep die onder leiding van theatermaakster Femke Heskes & Theater DeGasten al 6 maanden toewerkten naar de Theater naar de Dam voorstelling Vrijzicht. Door alle corona maatregelen konden de repetities en de voorstelling niet fysiek doorgaan maar dat heeft de groep niet weerhouden om hun verhaal te vertellen en dit resulteerde tot de prachtige luistervoorstelling die op 4 mei online in première ging. De gehele voorstelling is via het programma Zoom in de eigen slaapkamers van de deelnemers opgenomen.

Tijdens de elfde editie van Theater Na de Dam zetten bijna 500 jongeren in 40 projecten door heel Nederland zich in om, ondanks alles, ook dit jaar 4 mei van betekenis te voorzien. Gebaseerd op digitale gesprekken en briefwisselingen tussen jongeren en ouderen over de oorlog wordt – in veel verschillende vormen – iets waardevols gemaakt en staan we niet alleen stil bij het verleden, maar ook bij de complexe tijd waarin we nu leven. De theaterdeelnemers van Meervaart Jong verdiepten zich in de geschiedenis van Amsterdam Nieuw-West ten tijde van de Tweede Wereldoorlog

Deze luistervoorstelling is een individuele ervaring, waarin de stemmen van de jonge acteurs de fantasie van de luisteraar sturen. Om te luisteren terwijl u bijvoorbeeld op een bankje aan de Sloterplas zit, terwijl u een wandeling maakt door de wijk, of gewoon vanuit uw woonkamer, kijkend door het raam. Een voorstelling over het verleden en de toekomst van ons jonge stadsdeel.

door Meervaart Jong


Onze
partners

Het huis van Amsterdam met dank aan: Gemeente Amsterdam West Soundtrackcity