Filteren

Wis alle filters

Op onderwerp

Op medium

MeervaartEen (bijna) leeg podium


Het was stil in de Meervaart. Waar normaal iedere week veel mensen ons gebouw binnenlopen voor voorstellingen, films, ontmoetingen en congressen mag er nu niemand naar binnen. Geen reuring in het gebouw en geen gezellige gesprekken in de foyer, maar vooral geen mooie, ontroerende of grappige gezamenlijke ervaringen in de zalen. In deze digitale tentoonstelling willen wij graag verhalen vertellen over wat het betekent als het theater opeens dicht moet, voor de medewerkers, makers en publiek. Maar ook over wat wel weer kan. Zoals een digitaal inkijkje geven in ons theater via deze tentoonstelling. En 1 juni hebben we de deur weer op een kiertje gezet voor kleine groepjes bezoekers (max. 30 personen per voorstelling met de huidige regelgeving).

In vanaf 1 juni presenteren we in de Meervaart intieme muziek en dansvoorstellingen, films in een bijzondere setting en cross mediale context programma’s. Alle programma’s zijn COVID-proof en ons gebouw is ingericht volgens de anderhalvemeternormen. Het was een feest om 1 juni weer de eerste bezoekers te ontvangen. We hopen stapje voor stapje weer meer mensen te mogen ontvangen.

De Meervaart wil alle bewoners van Nieuw-West aandeelhouder maken in haar activiteiten. Podiumkunsten zien wij als een belangrijke waarde in het persoonlijke leven en het maatschappelijke verkeer. Door in te zetten op cultuurparticipatie, cultuureducatie en presentatie van de podiumkunsten faciliteren wij culturele kennismaking, discussie en reflectie. De Meervaart wil het huis van Nieuw-West zijn waar onderling respect, nieuwsgierigheid en het slechten van culturele drempels centraal staat. Als culturele instelling dragen we actief bij aan de ontwikkeling van de culturele ambitie van bewoners, betrokken burgerschap en een rijke leefomgeving.

Onze
partners

met dank aan: Gemeente Amsterdam West