Filteren

Wis alle filters

Op onderwerp

Op medium

video Meervaart

Meervaart | Lockdown Battle

Om tijdens deze lockdown de creativiteit te stimuleren organiseerden we een online Art battle. Van 16 maart t/m 31 mei kwamen er veelzijdige, mooie inzendingen binnen zoals dans, rap, spoken word, film, zang filmpjes. De uitslag is bekend! De grote winnaar van deze Meervaart Lockdown is Klaskie met Creepy calm.

De jury bestaande uit onder andere regisseur Christiaan Mooij en onze directeur Yassine Boussaid heeft unaniem gekozen voor deze inzending. Ze hebben gekeken naar eigenheid, vakmanschap en zeggingskracht. Wat spat er van het scherm af en wat weet de kijker te raken, te ontroeren of te vermaken!
Quote jury over inzending van Klaskie: ‘’Zeer creatieve en visueel prikkelende inzending. Het visuele beeld, tekst/zang & muziek sluiten naadloos op elkaar aan. Ze heeft het lockdown thema toegepast en laat hiermee zien wat een lockdown opsluiting met je doet. Ze komt met een creatie die het ongrijpbare aspect van Corona op een abstracte manier vangt.’’

Klaskie won met haar video de rol van haar leven (de WC rol) en een geldbedrag van 100 euro. De publieksprijs is gewonnen door Rosa & friends. Haar video is het meest bekeken.

OVER MEERVAART LOCKDOWN BATTLE
Het idee van de battle is gelijk op de eerste maandag van de lockdown ontstaan tijdens onze eerste online teammeeting. Tijdens de meeting ging het over vooral over hoe we in contact kunnen blijven met onze achterban. We organiseren jaarlijks al een tal van kunst wedstrijden binnen de Meervaart zoals Kunstbende Noord-Holland en de danswedstrijd Break A Leg. En daardoor was het idee van een online battle snel geboren. Een wedstrijd met zo weinig mogelijk restricties, want er zijn momenteel al zoveel regels. Juist omdat er geen restricties zijn kunnen mensen hun ongeremde creativiteit laten zien in de privacy van hun eigen huis. Makers durven op deze manier misschien wat meer te experimenteren omdat het een ‘veilige’ manier is. Iedereen kan een liedje voor een webcam zingen, maar hoe ga je om met de beperking van die webcam is de kunst. Kunst kent geen restricties maar met de beperking van het eigen huis denken we dat er juist een nieuwe vrijheid ontstaat. Deze battle was één grote uitnodiging tot creatief experiment.

door Meervaart


Onze
partners

met dank aan: Gemeente Amsterdam West