Filters

Wis alle filters

Op onderwerp

Op medium

Meer huisdieren, maar minder in de dierenopvang

Normaal gesproken loopt het tijdens de zomerperiode storm bij de dierenopvang DOA. Maar dat was deze zomer, helaas voor de dierenopvang, niet zo. Door het vele thuiswerken als gevolg van de coronacrisis hadden mensen veel meer tijd voor hun huisdier dan normaal. Veel minder mensen gingen weg op vakantie, waardoor ook minder huisdieren een tijdelijk plekje zochten om te verblijven. Het gedrag van de huisdieren die al langer bij iemand zijn, veranderde hierdoor ook. Huisdieren werden veel aanhankelijker, het leek alsof de dieren de veranderende sfeer in ons land aanvoelden.

Wat verder nog lastig was, was de zorg van huisdieren door de DOA. Wanneer er een probleem is met iemands huisdier, is het niet mogelijk om zomaar bij iemand op bezoek te gaan. Dit maakt het erg lastig om een situatie te beoordelen. Ook kunnen door corona minder mensen langskomen bij DOA. Dit betekent dat mensen bijvoorbeeld niet met het gezin kunnen komen voor een adoptie afspraak, en dat er helaas langere wachttijden zijn om een dier te kunnen adopteren.

Mensen hebben in deze lastige tijden natuurlijk behoefte aan gezelschap, waardoor de vraag naar huisdieren enorm steeg, vertelt Rob Vermeer van Dierenasiel Amsterdam-Noord/Oostzaan aan het Parool. Het is natuurlijk mooi dat deze dieren een thuis hebben kunnen vinden, maar er zitten helaas ook een aantal maren aan deze impulsaankopen. Doordat mensen uiteindelijk ook op websites als Marktplaats op zoek zijn gegaan naar een gezelschapsmaatje, is Vermeer bang dat deze dieren snel weer in het asiel belanden, doordat men de gevolgen van het houden van een dier niet genoeg heeft overdacht.

Wilt u de DOA in deze moeilijke tijd te hulp staan? Dan kunt u doneren via deze link: https://www.doamsterdam.nl/word-donateur/  


Onze
partners

Het huis van Amsterdam Soundtrackcity met dank aan: Gemeente Amsterdam West