Filters

Wis alle filters

Op onderwerp

Op medium

Afbeelding Binnenstebuiten

Looking Inside

Als je meer dan ooit binnen bent, is het gemakkelijk om het gevoel te hebben dat je steeds weer dezelfde dag leeft.

Met de dingen die vroeger mijn leven vulden ben ik nu meestal niet meer in staat om me te concentreren, veel tijd door te brengen met uit het raam te kijken en na te denken over hoe anders het leven vanaf nu zal zijn. Ik had het gevoel dat ik vastzat in een limbo, alsof mijn leven in de wacht werd gezet.

Ik nam deze zelfportretten over een periode van twee weken om mezelf eraan te herinneren aanwezig te zijn. Zelfs als het voelt alsof alle dagen in één keer vervagen, gaat de tijd nog steeds voorbij en gaat het leven door, gewoon in een vorm die we nog nooit eerder hebben meegemaakt.

Alle foto’s zijn gemaakt tussen 24 april en 7 mei, tussen 17.01 en 20.28 uur in Amsterdam-Noord.

Ewa Piotrowska

door Ewa Piotrowska


Waar sommigen de blik naar binnen richten, kijken anderen liever naar buiten. In haar project Looking inside fotografeert Ewa Piotrowska zichzelf op veertien achtereenvolgende dagen. Staand voor het raam van haar woning in Amsterdam-Noord, zoekt ze houvast in de kracht van de camera en de blik naar buiten. Het is haar manier om zich te verhouden tot het hier en nu in surreëel aandoende werkelijkheid waarin alle dagen op elkaar zijn gaan lijken.


Onze
partners

Soundtrackcity met dank aan: Gemeente Amsterdam West Het huis van Amsterdam