Filters

Wis alle filters

Op onderwerp

Op medium

Just Breast

JUST BREAST’s huidige project ´Let’s leave a mark´ viert het meest natuurlijke deel van de mens, zijn borsten, en brengt kunst in ons bewustzijn. Het voelen van verf op onze borsten helpt ons om ons van binnenuit te verbinden en laat een dieper begrip toe van ons eigen lichaam in relatie tot onszelf.

Romina Moradi is een kunstenaar die creatieve speeltuinen ontwerpt waar men de borsten gebruikt om te schilderen. Het geeft de deelnemers het vertrouwen om meer betekenisvolle verbindingen te creëren door de unieke en complexe verschillen tussen vrouwen te weerspiegelen. Ze maakt de vooraf bepaalde perceptie van het vrouwelijk lichaam onschadelijk en presenteert de kunstwerken voor wat ze zijn. De viering van de vrouwen die kunst maken, het delen van verhalen en het vergroten van het bewustzijn over borstkanker worden sinds 2016 gefaciliteerd door middel van workshops.

Ambar Surastri heeft zich in 2019 bij het project aangesloten en matigde de Just Breast workshops door haar liefdevolle wijsheid te delen en hoopt zo een vonk te creëren onder de deelnemers, zodat zij hun stempel kunnen drukken. Tijdens dit project werd bij haar de diagnose borstkanker gesteld en ze wil een debat over dit en andere borstgerelateerde onderwerpen openen voor diegenen die geïnteresseerd zijn en behoefte hebben aan informatie.

De veilige cirkel die Just Breast creëert is er een om ons te helpen vieren dat we een vrouw, trans, zij, een mens zijn. Eer alles wat ons uniek maakt en ons verenigt in het zusterschap.

https://justbreast.myshopify.com/

door Just Breast


Onze
partners

met dank aan: Gemeente Amsterdam West Soundtrackcity Het huis van Amsterdam