Filters

Wis alle filters

Op onderwerp

Op medium

video AT5

Hobbyfotograaf haalt inspiratie uit lege kroegen en cafe’s

18 februari 2021

Plakkerige tafels, de geur van verse ingrediënten en een overvloed aan gezelligheid. Menig Amsterdammer die nu door het raam van een willekeurig café of restaurant kijkt, zal met weemoed terugdenken aan de periode vóór corona.

Dat geldt ook voor Paul Bakker uit de Rivierenbuurt, die met zijn telefoon de stilte in de Amsterdamse horeca vastlegt. ‘Ik wil dit vastleggen voor later.’ Hij schiet zijn foto’s met zijn smartphone en voor wie denkt dat hij daarvoor naar binnengaat, heeft het mis; Paul fotografeert de kroegen en restaurants louter vanaf de straatkant, door het raam.

‘Ik maak een soort tijdsbeeld van de lege stad en het tekent zich het meest door de lege horeca’, vertelt hij terwijl we met hem over de Zeedijk lopen.

Paul is geen professionele fotograaf, maar haalt er wel veel voldoening uit. Toch hoopt hij dat zijn ‘lockdownhobby’ ook weer snel eindigt zodra cafés en restaurants weer open mogen. Meer foto’s van de stilte in de Amsterdamse kroegen en restaurants vind je op zijn www.delegestad.nl

door AT5


Onze
partners

met dank aan: Gemeente Amsterdam West Het huis van Amsterdam Soundtrackcity