Filters

Wis alle filters

Op onderwerp

Op medium

Het Museumplein wordt schoongeveegd

Een geluidsopname van de Museumpleindemo op 28 februari 2021.

‘Elke keer om een uur of drie, legt Mandy mij uit, komt de ME met honden en drijft de mensen van het plein’. Ik kan het bijna niet geloven. Mijn laatste demo is alweer een tijd geleden. Maar nog geen 10 minuten later worden we door de ME het plein afgeveegd. Op deze opname hoor je blaffende honden en protesterende demonstranten. Terwijl we het plein moeten verlaten, verzameld zich een groep moedigen midden op het plein om daar te gaan zitten. Vanaf de zijkant zie ik hoe de groep wordt ingesloten door politieagenten, politie te paard en politieauto’s.

door Renate Zentschnig


Onze
partners

Het huis van Amsterdam met dank aan: Gemeente Amsterdam West Soundtrackcity