Filters

Wis alle filters

Op onderwerp

Op medium

video

Haringconcert & bingo in coronatijd, juni 2020

In deze video herdenken we ook in coronatijd de verjaardag van majoor Bosshardt, oprichter van het wooncomplex Goodwillburgh, waarbij de Westband de muzikale traditie en Goodwillburgh de haringen verzorgen. We zien ook hoe creatief Goodwillburgh-medewerkers aan de coronamaatregelen aangepaste activiteiten, zoals bingo, aan de bewoners aanbieden op anderhalve meter afstand. Hierdoor blijven we vrolijk en genieten we van het samen zijn.

De muziek:
1. WESTBAND van het Leger des Heils Amsterdam, locatie West, speelt ‘Now I belong to Jesus. – Westband speelt dit lied met blaasinstrumenten op een statige tempo. Hierdoor komt het klankspectrum mooi tot bloei. Een uitdaging voor de muzikanten, maar Westband is hierin zeer succesvol!
2. Op https://liedjesuitnederland.nl/ staan liedjes uit de Wetenschappelijke databank Nederlandse Volksliedjes. Oorspronkelijk zijn de liedjes uit Frans Vlaanderen. Ze worden hier mooi vertolkt door de groep RUSTLING CANE.

De liedjes zijn ‘Jan Pierewiet’, ‘Waarvan gaan de boeren’ en ‘Al die willen te kaap’ren varen’.
Ze geven weer daadkracht, hard werken en een goede samenleving. Dat zijn ook de speerpunten van het Leger des Heils, waar niet alleen een volle koffiekan klaar staat zoals in het liedje ‘Jan Pierewiet’, maar waar medewerkers altijd klaarstaan om te helpen. De melodieën liggen makkelijk in het gehoor, de ritmes zijn zeer dansbaar en de tempi zijn voor iedereen te volgen. Kortom, leuke melodieën die bruisen van energie en vormen zo een uitnodiging tot de dans.

door LIZZY SOENARJATI


Onze
partners

Het huis van Amsterdam met dank aan: Gemeente Amsterdam West Soundtrackcity