Filters

Wis alle filters

On subject

On medium

#HowAreYouReallyDoing

by #HoeGaatHetEchtMetJe


‘We are clearly in a new reality now. This is not \just something we put a condom on and everything is ok.’ Bear

Deze poster was te zien bij PIC, Prostitutie Informatie Centrum in het centrum van Amsterdam. 

Ten tijde van de gesprekken was fysiek sekswerk op de wallen niet toegestaan. Dankzij een stevige lobby tegen het politieke stigma werd dit vervroegd naar 1 juli, nog steeds veel later dan de versoepeling voor andere contactgroepen. De straten in de red light district waren nagenoeg leeg. Wandelaar Nico zag zijn vaste raamadres sluiten. Online sessies waren drukker bezocht dan ooit. 

Merel Noorlander en Arthur Kneepkens gingen in gesprek met sekswerkers en een wandelaar in Amsterdam Centrum. Over hun politieke lobby, podcasts en de impact van Covid op online sekswerk, pornoproducties en de Wallen zelf.

 

***

 

#HoeGaatHetEchtMetJe is een community-kunstproject over de (on)zichtbaarheid tijdens de corona-crisis. De campagne geldt als spreekbuis voor de lokale gemeenschap, een poëtische noot in het sociale, politieke en culturele debat tijdens Covid-19, tentoongesteld op billboards in de publieke ruimte van de stad. Het is een campagne in taal en beeld die het gesprek aanwakkert over hoe we elkaar voortaan kunnen horen, zien en helpen. Geïnspireerd op de vraag die we elkaar vaker zijn gaan stellen: Hoe Gaat Het Echt Met Je?

Initiatiefnemers / community kunstenaars Amsterdam Centrum: Merel Noorlander en Arthur Kneepkens. Assistentie: Jovana Stulic.

Geïnterviewden: Niki, Bear, Melissa (PIC Amsterdam),Trans United Europe / BPOC Trans network, Amsterdam, Nico. 

Grafisch vormgeving: Yuri Veerman.

Foto postercampagne: Jovana Stulic

#HoeGaatHetEchtMetJe


Our
partners

met dank aan: Gemeente Amsterdam West Het huis van Amsterdam Soundtrackcity