Filters

Wis alle filters

Op onderwerp

Op medium

Elke vrijdag vijf boodschappenlijstjes

Leanne: “Onze kerk Hillsong heeft in de coronatijd naast de reguliere hulp die zij biedt extra acties opgezet om de handen uit de mouwen te steken voor hulpbehoevenden. Via een vriend werd een oproep gestuurd of er mensen wilden helpen met het doen van boodschappen voor lichamelijk gehandicapten in een woonvoorziening. Ik heb toen gelijk gereageerd, ik wilde heel graag in deze vervelende periode iets kunnen doen/betekenen voor anderen. De kranten stonden vol van persoonlijk leed en op die manier kon ik mijn steentje bijdragen.

Elke vrijdag haalde ik vijf boodschappenlijstjes op en ging voor die bewoners naar de supermarkt. Het gaf me elke weer een blij en voldaan gevoel als ik de boodschappen afleverde en de bewoners in het weekend konden genieten van de lekkere dingetjes die ze hadden besteld.

Mijn man heeft me geholpen, het meest grappige was de eerste keer dat we boodschappen gingen doen en hij de kar had gevuld met producten en ik alles kritisch vergeleek met wat er op het briefje stond en weer een nieuw rondje ging rennen met het terugbrengen en het halen van de ‘juiste’ producten, gelet op merk, prijs en inhoud. Écht een herkenbaar ‘vrouwendingetje’.”

Vrijwilligers Centrale Amsterdam / Foto door: Sake Rijpkema

door Vrijwilligers Centrale Amsterdam / Foto door: Sake Rijpkema


Onze
partners

met dank aan: Gemeente Amsterdam West Het huis van Amsterdam Soundtrackcity