Filters

Wis alle filters

Op onderwerp

Op medium

Eigenheimers

Raul Balai: ‘In dit werk wil ik laten zien hoe de stad Amsterdam zich verhoudt tot mijn persoonlijke familiegeschiedenis. Waar plekken als de katholieke kerk van Halfweg en de grond onder een landingsbaan van Schiphol samen komen met Madame Jeanettes, kousenband en Percy Sledge.’

Beluister hieronder het audioframent van Eigenheimers, ingesproken door Raul Balai.

door Raul Balai / Frerara


Wat kan een gedenkplek of monument zijn anno 2021 en wie heeft hier een stem in? Wie voelt zich gerepresenteerd en thuis in de openbare ruimte en wie niet? Deze vragen onderzoekt Stichting NDSM-werf momenteel samen met verschillende kunstenaars. Als eerste presenteert collectief Frerara – Frederick Calmes, Raquel van Haver en Raul Balai – op NDSM hun beelden uit een serie tekeningen voor het Stadsarchief onder de titel: ‘Ademhaling van de Stad’ waarin onderbelichte Amsterdammers en hun verhalen de pols van de stad vormen. Het collectief ziet de stad als ‘levend orgaan dat elke ochtend wakker wordt en nooit in zijn geheel slaapt’. 

De tekeningen voor Ademhaling van de Stad werden gerealiseerd in opdracht van Stadsarchief Amsterdam. Het werk is, samen met werk van Raul Balai en Frederick Calmes, de komende maanden te zien op bouwborden op de NDSM-werf. 


Onze
partners

Het huis van Amsterdam met dank aan: Gemeente Amsterdam West Soundtrackcity