Filters

Wis alle filters

Op onderwerp

Op medium

video

De Sandwich Show

Als alles dicht is en iedereen zit thuis, hoe bereik je elkaar dan nog offline? Dat was de vraag die de fotografen Reinier Gerritsen en Wil van Iersel zich stelde. Samen bedachten ze de ‘de Sandwich Show’, een wandelende expositie!

De Sandwich Show is een fototentoonstelling op sandwichborden die je kunt bestellen op straat voor je huis, of ander adres waar je dan bent. In deze coronatijd met thuiswerken, eten afhalen en sociaal isolement hebben vier fotografen het initiatief genomen om offline met hun werk naar je toe te komen en je het verhaal achter de foto’s persoonlijk te vertellen.

De fotografen Anais Lopez, Jaap van den Beukel, Reinier Gerritsen en Wil van Iersel en twee vrijwilligers wandelen met hun werk door de stad en dragen borden op hun rug en borst met twee fototentoonstellingen. Aangekomen op hun afspraak vormen ze een rij en vertelt de fotograaf over zijn werk. Daarna draait iedereen 180 graden om en komt de tweede tentoonstelling aan de beurt. Hierna loopt het gezelschap door naar het volgende adres. Tijdens de uitreiking van de Zilveren Camera 2021 is de Sandwich Show, samen met de projecten van Kadir van Lohuizen en Rob Hornstra, geselecteerd als voorbeelden van innovatie tijdens corona.

Er vonden wandelingen plaats in Amsterdam centrum, noord, oost, zuid en west met vier verschillende exposities en verhalen. Anais Lopez liet haar project de Migrant zien. Reinier Gerritsen vertelde over de ontstaansgeschiedenis van zijn zelfgemaakte camera statieven. We liepen met portretten die Jaap van den Beukel van buurtgenoten uit de wijk Tuindorp Nieuwendam gemaakt heeft. Wil van Iersel miste de toeristen en laat een serie zien die hij maakte van menselijke details op en rond de 3D letter I AMSTERDAM op het Museumplein.

door Gerritsen/van Iersel


Onze
partners

met dank aan: Gemeente Amsterdam West Het huis van Amsterdam Soundtrackcity