Filters

Wis alle filters

Op onderwerp

Op medium

Cultuurmakers – Thijs Boontjes

Cultuurmakers is een maandelijkse video/foto/podcastserie van amsterdam&partners waarbij we Amsterdamse makers met verschillende achtergronden en vanuit verschillende culturele genres portretteren. Met de serie geven we de creativiteit van de stad een gezicht en hopen we Amsterdammers te inspireren vaker naar o.a. musea, theaters en concerten te gaan. We hopen ook een jong en divers publiek aan te spreken, ze nieuwsgierig te maken naar cultuur in de verschillende buurten van Amsterdam, en ze aan te sporen om op culturele ontdekkingstocht te gaan.

Met de afleveringen van mei en juni hebben we ingehaakt op de corona crisis. Welke optredens zijn gecanceld? En hoe kunnen ze thuis hun kunst beoefenen? Wat missen ze in deze tijden aan Amsterdam en waarom zijn ze ook juist blij om in deze tijden in Amsterdam te wonen?

Thijs Boontjes vertelt vanuit zijn huis in de Haarlemmerbuurt over de jukebox van zijn ouders, het bijna religieuze moment waarop hij voor het eerst op een hammondorgel speelde en hoe hij idolaat geworden is van Versace.

 

Foto: Laila Cohen

 

door amsterdam&partners - Lotte van Gaalen


Onze
partners

Soundtrackcity Het huis van Amsterdam met dank aan: Gemeente Amsterdam West