Filters

Wis alle filters

Op onderwerp

Op medium

Anders werken – nooit te oud om te leren

Arlette van Scheppingen, arbeidsconsulent Werkpad regio Groot – Amsterdam & Flevoland vertelt

Hoewel ik niet meer bij klanten thuis kom of op kantoor ontmoet, spreek ik een aantal mensen gelukkig nog steeds telefonisch (met of zonder beeld). Het is nieuw om elkaar alleen maar online te spreken. Het is soms een beetje zoeken naar de juiste vorm.

Helaas kunnen wij niets aan deze situatie doen. We moeten meegaan met wat er op ons pad komt. ‘Go with the flow’ zoals dat zo mooi ín het Engels heet. Wat klinkt dat eenvoudig. Hoe ga je er in deze tijd mee om? Structuur is heel belangrijk. Werk in blokken en gun jezelf ook ‘speeltijd’. Het zonnetje erbij helpt mij. Lekker een bakje koffie/thee drinken in de tuin. Voor een aantal mensen kan de zon helemaal niet fijn zijn. Al die schittering in je ogen. Een pet en/of donkere bril helpt als je buiten bent of de gordijnen dicht in huis. Als je thuis werkt dan helpt het als je aan de noordkant van het huis zit. Zo blijven we onszelf constant aanpassen en naar een oplossing zoeken, meegaan met wat er op ons pad komt.

Ik zat veel in de auto op weg naar klanten. Ik vond dat het minst leuke deel van mijn baan, omdat ik niet effectief bezig ben en geen klantcontact had. Nu ik de reistijd niet meer heb, merk ik dat het een functie had. Ik hoefde niets, alleen te focussen op de weg en afstand nemen van mijn werk.

Nu zit ik veel meer voor mijn computer en mis mijn ritjes. Ik vind dat een mooi inzicht en realiseer mij dat dit komt door de huidige situatie. Ik leer elke dag. Het dwingt mij om anders naar zaken te kijken en de kleine dingen in het leven nog meer te waarderen.

Werkpad is een re-integratie bedrijf voor mensen met een zintuiglijke beperking, taalontwikkelingsstoornis en autisme. Werkpad biedt hulp bij zoeken naar werk en werk behouden Werkpad is een samenwerking van Bartiméus  en Kentalis.

door Arlette van Scheppingen, arbeidsconsulent Werkpad regio Groot – Amsterdam & Flevoland


Onze
partners

met dank aan: Gemeente Amsterdam West Soundtrackcity Het huis van Amsterdam