Filters

Wis alle filters

Op onderwerp

Op medium

Amsterdammer laat dino uit tijdens avondklok

3 februari 2021

Het was een bijzonder tafereel afgelopen zaterdagavond bij de Stopera: handhavers stuitten daar op een hardloper en een man een dinosauruspak. Aangelijnd en wel. ‘Ze moesten er wel om lachen’.

Eigenlijk zouden er zaterdagavond vier dino’s door de stad rennen. Een groepje vrienden wilde een wedstrijdje doen wie het snelst 10 kilometer kon afleggen in een dinopak. Iedereen legde 95 euro in, hetzelfde bedrag als de boete voor het overtreden van de avondklok. De winnaar zou de pot krijgen.

Maar twee van de vier opblaasbare pakken bleken defect, dus besloten de vrienden in duo’s te rennen. ‘Na 21.00 uur mag je in principe je hond uitlaten, dus wij dachten: waarom zou je niet je dino uitlaten? We hadden ook keurig een lijntje aan de dino vastgemaakt’, vertelt Stefan, die zaterdag ruim 5 kilometer aflegde in een bloedheet pak.

Veel Amsterdammers konden het hardlooprondje van de heren wel waarderen. ‘We kregen aardig wat applaus, ook vanaf de balkons, go dino! Een oud omaatje zei nog: lekker fit blijven!’ De vrienden hoopten de dans te ontspringen, maar hielden er rekening mee dat ze staande zouden worden gehouden. En dat gebeurde dus bij de Stopera. De handhavers waren wel coulant: alleen het baasje kreeg een boete, de aangelijnde dino kwam weg met een waarschuwing.

door AT5


Onze
partners

Soundtrackcity Het huis van Amsterdam met dank aan: Gemeente Amsterdam West