Filters

Wis alle filters

Op onderwerp

Op medium

video AT5

Amsta-verpleegkundige kijkt uit naar aanstaande vaccinatie

10 januari 2021

De GGD start maandag met het vaccineren van personeel van verpleeghuizen. Amsta-verpleegkundige Dickey Heerkens krijgt morgenochtend de eerste prik. ‘Misschien krijg ik wel twee hoorntjes uit mijn hoofd, maar dat is dan ook best bijzonder’, zegt hij gekscherend.

Heerkens, werkend in het Sarphatihuis in Oost, kijkt uit naar de vaccinatie. ‘Ik ben echt ontzettend blij dat ik het krijg. Ik ben ook trots. Ik weet dat het vaccin niet beschermt om de ziekte niet over te dragen, maar ik weet voor mijzelf dat ik een veel minder grote kans heb om ziek te worden waardoor ik veel betere zorg kan blijven leveren.’

Die zorg veranderde de laatste maanden drastisch. Vooral het verminderde persoonlijke contact met de bewoners van het verpleeghuis viel hem zwaar.

‘Ik heb het heel erg gemist. Het werd heel erg onpersoonlijk. Het leek soms wel of we een soort bedrijf waren. In een korte tijd zijn best veel mensen overleden en het werk gaat gewoon door. En op een gegeven moment kom je op een avond thuis en dan denk je: een hele hoop mensen waarmee ik gewerkt heb zijn overleden en dat is best wel zwaar. Dan denk je : hoe moet dit voor familie en vrienden geweest zijn. Dan komt het in een keer binnen en dat is een verdrietig en pijnlijk gevoel’

door AT5


Onze
partners

Soundtrackcity met dank aan: Gemeente Amsterdam West Het huis van Amsterdam