Filters

Wis alle filters

Op onderwerp

Op medium

Afbeelding

40 days inside – Keep calm and relax

Op mijn Facebookpagina plaats ik elke dag een binnenfoto. Ik ben inmiddels bij dag 53. Na 40 dagen ben ik dus begonnen aan een nieuwe serie. Ik wil hiermee laten zien dat je ook binnen interessante foto’s kunt maken. Alles is fotografeerbaar, maar hoe maak je een foto interessant voor de kijker. Van kijken naar zien.

Aan een groep van ongeveer 20 mensen stuur ik via WhatsApp elke dag een meditatieve foto. Hieruit is een samenwerking ontstaan met een bevriende docent dansexpressie die de foto doorstuurt naar zijn cursisten en er passende muziek bij zoekt, zodat ze thuis kunnen blijven dansen. De reacties op de foto’s zijn leuk en grappig en mensen willen graag duiden wat ze zien op de foto en dat is niet altijd duidelijk bij mijn foto’s. Je mag erin zien wat je wilt. Ik krijg berichten dat mijn foto’s steun geven en als ik een dag even wat later ben met plaatsen of sturen, krijg ik een berichtje van “o, ik dacht al, waar blijf je nou?”. Op deze manier onderhoud ik ook contact met mensen die alleen wonen en hebben we een dagelijks babbeltje.

 

door Ansje Visser


Onze
partners

met dank aan: Gemeente Amsterdam West Het huis van Amsterdam Soundtrackcity