Filters

Wis alle filters

Op onderwerp

Op medium

video AT5

Drukke parken

20 december 2020

In het Westerpark stond een lange rij bij De Bakkerswinkel en waren veel mensen aan het wandelen en sporten. ‘Het is best wel druk in het park de laatste tijd. De mensen houden zich over het algemeen goed aan de regels maar vooral op de smalle stukken is het moeilijk om afstand te houden’, vertelt een buurtbewoner.

Een parkbezoeker begrijpt wel dat mensen er even uit willen: ‘Dat is eigenlijk het enige dat je nog hebt, even een koffietje halen’.

In het Rembrandtpark was het ook raak. De drukte was daar vooral te merken bij de sporttoestellen. ‘We zijn hier aan het trainen. Niet iedereen houdt zich aan de regels maar als je in de buitenlucht bent kan het virus ook niet heel veel doen’, zegt één van de sporters.

Twee mannen wilden hier gaan sporten maar besloten toch maar een andere plek te zoeken. ‘We willen toch wel een beetje in beweging blijven en wilden lekker buiten gaan sporten maar het is toch wel erg druk’, vertellen ze.

Voorzorgsmaatregelen als het ontsmetten van de stangen lijkt niet veel te gebeuren. ‘Wij ontsmetten geen stang, volgens mij niemand hoor. Als ouderen hier komen zou dat wel verstandig zijn maar ik spreek voor mezelf en voor mij is het niet nodig’, aldus de sporter.

door AT5


Onze
partners

Soundtrackcity Het huis van Amsterdam met dank aan: Gemeente Amsterdam West