Filters

Wis alle filters

Op onderwerp

Op medium

Zo zagen de straten van Amsterdam eruit tijdens de eerste avondklok

23 januari 2021

Nog nooit waren de straten van onze hoofdstad op een zaterdagavond zo leeg. Op een enkele hondenbezitter, zorgmedewerker of muzikale dakloze na was alleen het geluid van voorbijrazende -grotendeels lege- trams en bussen te horen. Waar bewoners van de binnenstad de rust tijdens de eerste lockdown nog konden waarderen, lijkt juist nu die stilte oorverdovend te zijn. “De lol is er nu wel vanaf. Ik vind het treurig”, aldus een bewoner.

“Ik ben de hond aan het uitlaten. Dat mag gelukkig”, vertelt één van de weinige mensen die op straat zijn na 21.00 uur. “Het is niet mijn hond, maar die van mijn vader”, vult hij aan met een glimach. “Maar ook dat mag!”, verzekert hij.

Iets verder loopt nog een hondenbezitter. “Ik heb het geluk dat ik met de hond naar buiten kan. Als bewoner vond ik het eerst wel prettig dat het zo stil was. Maar de lol is er nu wel vanaf. Ik vind het treurig om zo weinig mensen midden op het Leidseplein te zien.”

Een dakloze man die met zijn gitaar en mondharmonica voor wat muzikale begeleiding zorgt, is het met haar eens. “Nee Amsterdam is niet meer gezellig.”

door NH Nieuws


Onze
partners

Het huis van Amsterdam met dank aan: Gemeente Amsterdam West Soundtrackcity