Filters

Wis alle filters

Op onderwerp

Op medium

Stemmen uit Nieuw-WestLuister naar de mensen wier stem je nauwelijks hoort


Er zijn stemmen die we continu horen. In talkshows en nieuwsuitzendingen, in de krant en op de sociale media laten ze weten wat hun mening of gevoel is. Maar er zijn ook stemmen die we niet of nauwelijks te horen krijgen. Bijvoorbeeld die van de vrouwen en mannen die jaren geleden naar Nederland migreerde en in Amsterdam terecht kwamen, onder meer in Nieuw-West.

Hoe beleven zij de coronacrisis? Zij wonen ver van hun familie; zij leven in een land waar ze de taal begrijpen, maar het nieuws niet altijd eenvoudig te volgen is; zij bevinden zich in een omgeving waarin niet iedereen op hun verhaal lijkt te wachten.

Deze mensen geven wij een stem.

Storytelling Centre gelooft in de kracht van verhalen vertellen. Zij hebben de overtuiging dat in een evenwichtige, cultureel diverse samenleving ruimte moet zijn voor ieders verhaal. In een veranderende maatschappij zien zij het als een noodzaak om een podium te bieden voor al die verhalen. Het is hun drijfveer om mensen door middel van verhalen in het theater en daarbuiten te verbinden.
Deze zaal is gecureerd door:
Arjen Barel (Storytelling Centre)

Arjen Barel (1973) is Storytelling coach, dramaturg, regisseur en producent en besteedt een groot deel van zijn professionele leven aan het luisteren naar verhalen en het trainen van mensen in de kunst van het verhalen vertellen. Tot 2017 was hij verantwoordelijk voor het programma van het International Storytelling Festival Amsterdam, dat hij in 2008 oprichtte, en andere festivals en hij coacht regelmatig verhalenvertellers, zowel amateurs als professionals.

Arjen is tevens docent Storytelling en Presentatie aan de Hogeschool van Amsterdam en geeft regelmatig gastcolleges in binnen- en buitenland. Ook geeft hij trainingen voor professionals in het gebruik van storytelling in het jeugd- en buurtwerk op verschillende plaatsen in de wereld. De afgelopen jaren trainde hij groepen in Hongarije, Frankrijk, Marokko, Palestina, Israël, Duitsland, Griekenland, Spanje, Albanië, Kosovo, Macedonië, Litouwen en het Verenigd Koninkrijk.

Arjen Barel studeerde Theaterwetenschap en Culturele Studies aan de Universiteit van Amsterdam. In samenwerking met Esther Lagendijk stelde hij in 2004 het boek Theater & Marketing, Spanning & Sensatie samen. In 2020 publiceerde hij het boek Storytelling en de Wereld, over hoe het delen van verhalen kan bijdragen aan persoonlijke groei en sociale impact.


Onze
partners

met dank aan: Gemeente Amsterdam West Het huis van Amsterdam Soundtrackcity