Filters

Wis alle filters

Op onderwerp

Op medium

Anderhalf NAPIn gesprek met wetenschappers over de gevolgen van corona op de stad


Anderhalf NAP is een podcast waarin Sjoerd ter Borg wetenschappers bevraagt over de structurele gevolgen van corona op de stad. Elke aflevering horen we twee gesprekken met dezelfde onderzoeker met een tussenpoos van een klein jaar. Zijn hun gedachten over de consequenties van de pandemie voor het Amsterdamse stadsleven in een jaar tijd veranderd?

Wanneer in april 2020 alle exposities van kunstenaar Sjoerd ter Borg zijn afgelast, neemt hij net als de rest van Nederland een podcast op. Gewapend met praatstok en plofkap wandelt hij met onderzoekers van het Centre for Urban Studies en het Amsterdam Centre for Urban History van de Universiteit van Amsterdam door verschillende buurten van de stad en kijkt hij door hun ogen naar onze stedelijke omgeving.

Anders dan bij andere podcasts staat in deze reeks de tijd centraal, of beter: het verloop van de tijd en de invloed daarvan op ons denken. De wetenschappers worden eerst geïnterviewd in de eerste, onzekere golf van 2020 en blikken tien maanden later terug op hun eerdere analyses. Samen met een geluidsontwerp van Jeske de Blauw worden de opnames samengevoegd tot één aflevering die dit tijdsverloop weerspiegelt.

De podcast is mede mogelijk gemaakt door de Seed XL Grant van het Centre for Urban Studies van de Universiteit van Amsterdam.
Deze zaal is gecureerd door:
Sjoerd ter Borg

Sjoerd ter Borg is kunstenaar en reflecteert over het verleden, heden en de toekomst van steden. Door het gebruik van vormgeving, technologie en fictie legt hij ogenschijnlijk verborgen lagen in het stedelijk weefsel bloot en maakt hij vergeten geschiedenis, maatschappelijke ontwikkelingen of alternatieve werkelijkheden zichtbaar. Kijk voor meer van zijn werk op www.aestheticsofexclusion.com of www.sjoerdterborg.nl.


Onze
partners

Het huis van Amsterdam Soundtrackcity met dank aan: Gemeente Amsterdam West