Filters

Wis alle filters

Op onderwerp

Op medium

Het Alfabet van onzekere tijdenEen theatraal onderzoek naar houvast in tijden van crisis


Het Alfabet van onzekere tijden is een interdisciplinair theatraal onderzoek naar houvast in tijden van crisis. Acht performers maken een fysiek en poëtisch woordenboek waarin taal, beeld en beweging versmelten.

Deze video-serie is een verdieping van de gelijknamige fysieke voorstelling van het ZID theater. Het idee voor het project is ontstaan in een periode van sociale isolatie en collectieve angst. De observatie dat iedereen anders omgaat met die angst leidde tot een onderzoek naar wat we van elkaar kunnen leren in periodes van grote verandering. Kunnen we in periodes waarin we onze gewoontes los moeten laten, met humor en een onbevangen blik de toekomst tegemoet gaan?

De kijker ziet hoe er wordt gereflecteerd op collectieve en persoonlijke ervaringen in tijden van instabiliteit. Deze reflecties worden zowel in een voorstelling als in de video-expositie vormgegeven, waarin de achtergrond van een aantal woorden wordt uitgelicht. Binnen elk woord komt zowel een individuele benadering als een collectieve beleving van crisistijd aan bod.

De voorstelling Het alfabet van onzeker tijden, door het ZID Theater onder regie van Karolina Spaić, gaat in première in september 2021.

Regie: Karolina Spaić
Film: Lot Wuisman
Productie: Lot Wuisman en Dana Zdero
Performers: Claribel Castillo Rodriquez, Daan Bosch, Issam Zemmouri, Ista Putranto, Joske Daamen, Lara Bakker, Naïma Baraka, Sebo Bakker, Vivian Deekman
Teksten: Claribel Castillo Rodriquez, Daan Bosch, Issam Zemmouri, Ista Putranto, Joske Daamen, Karolina Spaić, Lara Bakker, Naïma Baraka, Sebo Bakker, Vivian Deekman, Wendela de Vos
Met dank aan: Amsterdams Fonds voor de Kunst, Stadsdeel Amsterdam Nieuw-West, Stadsdeel Amsterdam West, VSBfonds
Deze zaal is gecureerd door:
Lot Wuisman (ZID Theater)

Deze zaal is ingericht door Lot Wuisman, producent bij het ZID Theater. ZID Theater – City Art & Performance Center is een culturele organisatie, gevestigd in Amsterdam. ZID produceert het jaarlijkse ExploreZ festival, multidisciplinaire voorstellingen en realiseert projecten samen met kunstprofessionals, urban-talents en stadsbewoners. ZID is stedelijk, landelijk en internationaal werkzaam. ZID heeft haar eigen plek in de Kolenkitbuurt, op de grens van Amsterdam-West en Nieuw-West. ZID is een werkplaats, urban talents ‘ontwikkelplek’, podium en verbinder!

FILTERS
Sorteren op:


Onze
partners

Het huis van Amsterdam Soundtrackcity met dank aan: Gemeente Amsterdam West