Filters

Wis alle filters

Op onderwerp

Op medium

Afbeelding

Droomwevers World of Music – Muziek verbindt de wereld mooier, ondanks corona

Stel je eens voor dat je vanuit je eigen woonkamer een muzikale reis kan maken rond de hele wereld. Juist nu de kinderen zoveel binnen hebben moeten zitten en wij van verre vakanties alleen nog maar kunnen dromen, heeft Droomwevers een virtuele muzikale reis rond de wereld gecreëerd zodat wij allemaal even kunnen ontsnappen. Het fijne van muziek is dat het stress verminderd bij jong en oud en het zou zelfs je immuunsysteem boosten.

Droomwevers heeft met zo´n 70 vrijwilliger vertalers en medewerkers gedurende de crisis aan het World of Music project gewerkt en zijn druk in de weer geweest met het verzamelen van muziekanimaties van over de hele wereld. Deze zijn allemaal samengebracht op onze website en is terug te vinden via de volgende link:

http://www.droomwevers.nl/worldofmusic

Via een paar keer klikken, kunnen kinderen de muziekclips bekijken, in de originele landstaal en vaak ook met de bijbehorende vertaling daarbij, van Afghanistan tot aan Zimbabwe. Van de meeste landen zie je de vlag met daarbij ook een bijbehorende Wikipedia link voor nog meer informatie over de landen.

De website is daardoor niet alleen leuk en afwisselend, maar ook erg leerzaam.

Het doel van Droomwevers is om met dit project kinderen kennis te laten maken met alle culturele rijkdommen van onze planeet. Creativiteit en muziek zijn juist hetgeen wat wij allemaal met elkaar gemeen hebben en wat ons met elkaar verenigd.

door Stichting Culturele Droomwevers


Onze
partners

Soundtrackcity met dank aan: Gemeente Amsterdam West Het huis van Amsterdam