Filters

Wis alle filters

Op onderwerp

Op medium

video AT5

Wennen aan anderhalve meter

24 maart 2020

Amsterdammers lijken goed doordrongen te zijn van de aangescherpte maatregelen rond het coronavirus en de eventuele boetes die volgen als deze worden genegeerd. “We zagen steeds de politie rondrijden en dachten; doen we het wel goed, anders krijgen we die boete.”

Waar er afgelopen weekend in de parken nog werd gevoetbald en gebootcampt, waren het vanochtend in het Vondelpark voornamelijk hardlopers die onder toeziend oog van politie en handhaving op gepaste afstand door het park renden.

“We zijn samen gaan lopen, maar wel gewoon op anderhalve meter afstand”, legt een hardloper uit. “Het voelt wel een beetje tegennatuurlijk. Je moet er wel steeds over nadenken.”

“In de ochtend is het in het park nog wel te doen, maar in de middag hoorde je dat het drukker werd. Dat er dan toch grote groepen bij elkaar gingen zitten. Dus ik vind het heel goed dat ze dat gaan handhaven. Ik hoop alleen dat niet het park helemaal dicht zal gaan”, vertelt een skeeleraar.

De voorbijgangers die AT5 vanochtend sprak zijn het eens met de aangescherpte regels, hoewel er nog wel onduidelijkheid heerst. Bijvoorbeeld over hoeveel kinderen er nou eigenlijk tegelijk op een voetbalveld mogen spelen.

“Soms zijn er ook iets grotere kinderen bij, soms zijn het er misschien wel tien, dan is het moeilijk om anderhalve meter afstand te houden. Ik heb geen leeftijdsgrens gehoord of zoiets”, vertelt een vader op een Cruyff Court in Oost.

door AT5


Onze
partners

Het huis van Amsterdam met dank aan: Gemeente Amsterdam West Soundtrackcity