Filters

Wis alle filters

Op onderwerp

Op medium

Vrijheidsmaaltijdsoep bij Theater De Krakeling

Net als elk jaar zouden op 5 mei 2020 in Theater De Krakeling en op talloze andere plekken in de stad Amsterdammers aanschuiven voor de Vrijheidsmaaltijd. Om even stil te staan en samen te vieren dat we in een vrije stad leven, verbonden met elkaar.

Maar dat we vanwege de coronamaatregelen niet meer samen kunnen eten, betekent niet dat we niet op een mooie manier samen stil kunnen staan bij Bevrijdingsdag 2020. Juist nu het samenleven zo beperkt is en veel vanzelfsprekende vrijheden opgeschort zijn, is er veel behoefte aan saamhorigheid. Juist nu moeten we goed naar elkaar omkijken.

Op uitnodiging van het Amsterdams 4 en 5 mei comité hebben Michelin-chef Joris Bijdendijk en Samuel Levie ‘de smaak van de stad’ gevangen in een Vrijheidsmaaltijdsoep. Deze speciale blikken Vrijheidsmaaltijdsoep worden vormgegeven door kunstenaar Piet Parra en de soep is een cadeau aan de stad.

Op 5 mei gingen we daarom samen dezelfde maaltijd eten. Daarvoor maakten ze het meest nederige, meest hartverwarmende, meest pretentieloze gerecht in eenieders kookboek: soep.

Theater De Krakeling deed mee aan dit mooie initiatief en we hebben blikken soep uitgedeeld bij buurtgenoten aan huis.

door Theater De Krakeling


Onze
partners

Het huis van Amsterdam met dank aan: Gemeente Amsterdam West Soundtrackcity