Filters

Wis alle filters

Op onderwerp

Op mediumSpelregels

Heb jij een verhaal te vertellen over de impact van het coronavirus op jezelf of je omgeving? Leg dan nu jouw bijzondere momenten en verhalen over deze periode vast en deel ze om bewaard te blijven. Zodat ze deel uit gaan maken van het verhaal van onze stad. Een verhaal dat we samen optekenen.

 

Hieronder vind je de spelregels:

1. Upload je bijdrage via deze pagina.

2.  Zorg ervoor dat de foto of video die je opstuurt van goede kwaliteit is.

3. Om een video te uploaden, help je ons door deze eerst op YouTube of Vimeo te plaatsen. Let op: als je iets op YouTube of Vimeo plaatst ga je akkoord met de voorwaarden die door deze websites worden gesteld. Lees deze voorwaarden eerst zorgvuldig door zodat je weet waar je mee akkoord gaat.

4. Wij behouden het recht om ingezonden bijdragen van context te voorzien, te redigeren of anderszins aan te passen als jouw bijdrage geselecteerd wordt om in de digitale tentoonstelling Corona in de stad te worden opgenomen of op een van de andere manieren wordt gebruikt zoals onder punt 7 omschreven.

5. Als je andere mensen herkenbaar hebt gefotografeerd of gefilmd, vraag dan altijd hun toestemming voor het gebruik zoals genoemd onder punt 7 voor je je bijdrage hier uploadt.

6. Je inzending wordt bewaard in de collectie van het Amsterdam Museum en kan bijvoorbeeld in de toekomst worden gebruikt voor een fysieke tentoonstelling.

7. Je geeft toestemming aan het Amsterdam Museum om (gedeelten van) jouw ingezonden bijdrage te gebruiken (openbaar te maken en te verveelvoudigen):

a. op het platform, waaronder als onderdeel van de collectie en eventueel in de digitale tentoonstelling Corona in de stad die we op het platform gaan samenstellen;
b. op de website van het verzamelproject Collecting the City: 750 JAAR AMSTERDAM, (www.collectingthecity.nl)
c. op de algemene website van het Amsterdam Museum en op de website hart.amsterdam.nl.
– op te nemen in de (digitale) collectie van het Amsterdam Museum en te gebruiken voor toekomstige
  digitale en fysieke tentoonstellingen;
– op te nemen in de (digitale) collectie van het project Collecting the City: 750 JAAR AMSTERDAM en te
  gebruiken voor toekomstige digitale en fysieke tentoonstellingen in dit kader. Collecting the City is een
  project  waarbij het Amsterdam Museum samen met de Openbare Bibliotheek (OBA), Universiteit van
  Amsterdam, Stadsarchief, Tropenmuseum en Gemeente Amsterdam bij bewoners van de stad verhalen
verzamelt, onder meer als cadeau voor het 750-jarige bestaan van Amsterdam;
– te gebruiken en ter beschikking te stellen in presentaties en persmateriaal ter promotie van de
  hiervoor genoemde onderdelen (het platform en de genoemde websites, digitale en fysieke
  tentoonstellingen, als onderdeel van de collecties etc.);
– te publiceren op de openbare Facebook, Instagram en Twitter accounts van het Amsterdam Museum en
  op YouTube. Jouw bijdrage is voor iedereen zichtbaar en kan gedeeld kan worden door de gebruikers
  van deze social media.
– ter beschikking te stellen ten behoeve van onderzoek van de Universiteit van Amsterdam (UvA) naar de
  impact van corona op het dagelijks leven van burgers. Na bewerking en analyse van de resultaten kan
  dit worden gepubliceerd en gedeeld via het platform en via de reguliere communicatiekanalen van de
  UvA (website, social media en persberichten).

8. Ga zorgvuldig om met wat je als bijdrage instuurt. Zorg ervoor dat jouw bijdrage geen (auteurs-, merken, privacy etc.)rechten van anderen schendt en dat deze voldoet aan alle voorwaarden. Als je bijvoorbeeld foto’s, filmpjes of teksten gebruikt die door anderen zijn gemaakt dan heb je hun nodig om deze in jouw bijdrage te gebruiken en om ons toestemming te kunnen geven voor het gebruik zoals genoemd onder punt 7. Hetzelfde geldt als deze foto’s of filmpjes bijvoorbeeld kunstwerken bevatten waarop anderen auteursrechten hebben. Jouw bijdrage mag ook geen afbeeldingen, filmpjes of gegevens van andere personen bevatten die het portretrecht of de privacy zouden kunnen schenden van deze personen zonder dat zij daar expliciet toestemming voor hebben gegeven. Voor minderjarige personen geldt dat in zo’n geval toestemming nodig is van de ouders/wettelijk vertegenwoordiger(s).

9. Als je jonger bent dan 16 jaar, moet je eerst toestemming krijgen van één van je ouders of een wettelijke vertegenwoordiger voordat je ons jouw persoonsgegevens verstrekt. Wij vragen je daarom geen account aan te maken, een bijdrage in te sturen en/of op een andere manier dit soort gegevens aan ons te verstrekken (bijv. per e-mail) voordat je daarvoor toestemming hebt gekregen.

10. Voordat je een bijdrage instuurt vragen we je akkoord te gaan met onze Voorwaarden en onze Privacy en cookieverklaring . Dit is een voorwaarde voor deelname. Lees deze Voorwaarden en de Privacy en cookieverklaring eerst goed door zodat je weet waar je mee akkoord gaat en waar je inzending (verder nog) aan moet voldoen.


Onze
partners

Het huis van Amsterdam met dank aan: Gemeente Amsterdam West Soundtrackcity