Filters

Wis alle filters

Op onderwerp

Op medium

Rolmodellen

Imane en Tur-G zijn echte rolmodellen voor de jeugd, maar zij hebben ook hun eigen rolmodellen die hen begeleiden en bijstaan. Voor Imane is dat haar moeder: Melissa en voor Tur-G zijn broer: Meo.

Tur-G: “Meo is mijn broer en ik ben er door hem ingerold.”

Toen Tur-G vier jaar was, kwam hij voor het eerst in aanraking met Hip-Hop toen hij de kamer van zijn broer Meo binnenliep terwijl Meo muziek aan het maken was met vrienden.

Tur-G leerde van zijn broer en kreeg op een jonge leeftijd veel mee. Het zaadje was al van jongs af aan gepland.

Toen hij 8 jaar was scoorde hij voor zijn eerste videoclip “Miljonair” al 1 miljoen views. In die tijd was het behalen van 1 miljoen views op YouTube een mijlpaal die nog ver weg stond voor veel mensen. Maar toch wist Tur-G het voor elkaar te krijgen.

 

Toen hij 15 jaar was had hij zijn eerste gouden plaat gescoord. Meer dan 6 miljoen streams, dat staat voor 40.000 verkoop. Dit heeft hij bereikt met het nummer “Beyoncé.”

 

Uiteindelijk heeft zijn broer Meo het management van Tur-G op zich genomen en hebben ze samen muzieklabel JET music opgericht. Dat staat voor Jong En Talentvol.

Meo is naast de manager van Tur-G ook zijn grote broer. Tur-G kan het met zijn broer overal over hebben en vindt dat fijn. Soms zijn er ook botsingen omdat de band, naast zakelijk, ook informeel en broederlijk is. Maar daarin weten ze prima te schakelen.

 

*

Ook Imane heeft een goede band met haar moeder, waarmee ze over alles kan praten. Imane voert regelmatig gesprekken met haar moeder over de maatschappij, corona en de buurt. Zo houdt ze zich samen met haar moeder bijvoorbeeld bezig met het vraagstuk: “Wat zijn kwetsbare jongeren? Het woord kwetsbaar wordt veel gebruikt, maar wat is kwetsbaarheid? Zo hadden we het eerst over jongeren die te maken hebben met ongelijke kansen, en dat die ongelijke kansen alleen maar vergroot worden door corona. Rondom kerst hadden we het over jongeren die mogelijk zouden zorgen voor onrust. En sinds januari is er een brede discussie over jongeren die in deze periode mentaal kwetsbaar zijn (geworden).” Aldus Melissa, de moeder van Imane.

Het gesprek met haar moeder over mentale kwetsbaarheid is onder andere tot stand gekomen naar aanleiding van de dood van Pepijn Remmers. Pepijn zat ook bij Imane op school en zijn dood bewoog de maatschappelijke dialoog rondom de mentale gezondheid onder jongeren als gevolg van Corona.

Imane heeft veel aan haar moeder als inspirator, coach, gesprekspartner en supporter. Haar moeder is heel bescheiden: “Ik ben haar chauffeur”, grapt ze. “Mijn moeder noemt zichzelf chauffeur, maar ik noem haar mijn life coach”, antwoordt Imane daarop.

door Anouar Ennali


Maak kennis met de jonge Amsterdammertjes van het jaar die zich inzetten voor de stad en kom erachter wat ze voor hun wijk, buren en stad betekenen!


Onze
partners

Het huis van Amsterdam met dank aan: Gemeente Amsterdam West Soundtrackcity