Filters

Wis alle filters

Op onderwerp

Op medium

video

ONMISBAAR

Mijn naam is Theo van ’t Hert en als muziekleerkracht, muzikant (zonder grote ambities) en liedjesmaker voor vrienden, familie en nu ook voor basisschoolleerlingen, omdat ik na mijn pensioen op 1 juni door ben gegaan als invaller in het Amsterdamse basisonderwijs.

De laatste 20 jaar maak ik voor kerst voor mijn ‘liefste, familie en vrienden’ altijd een kerstlied. Een lied zonder enig commercieel plan met als onderwerp de meest ingrijpende gebeurtenis van het jaar en altijd uitgevoerd bij de kerstboom. Een kerstboom die ieder jaar almaar groter werd, omdat vrienden en familie graag meehielpen aan uitbreiding van de collectie versieringen in de boom. Dit jaar is de boom (3.50 meter) groter en voller dan ooit.

Dit jaar werd ons leven bepaald door het rondwarende virus en gered door de mensen in de ziekenhuizen. Van mijn kerstlied dit jaar kon ik niet anders dan er een lied van maken voor de mensen in de zorg, voor de mensen in de ziekenhuizen. Op momenten waarop ik de afgelopen maanden beelden zag van medemensen die met inzet van hun eigen leven het leven van andere mensen probeerden te redden, was ik steeds compleet van slag. Mijn respect voor wat ik zag emotioneerde mij diep.

Vanwege een heupoperatie op 17 juni 2020 heb ik de mensen op de ziekenhuisvloer van dichtbij aan het werk gezien. Net bekomen van de eerste golf waren zij gewoon weer volop bezig met hun reguliere zorg. Attent, vriendelijk deskundig en precies.

Met mijn kerstlied 2020 “ONMISBAAR” hoopte ik deze dappere mensen te kunnen laten zien hoe zeer ik hun inzet bewonder, ook al is het met woorden niet uit te drukken. De frontsoldaten in de ziekenhuizen, en natuurlijk ook alle mensen die op andere plekken in deze tijd aan het werk waren, waren allen onmisbaar.

Bij mijn kerstlied heb ik de video gemaakt voor mijn familie, vrienden en kennissen op Facebook en voor op platforms waar mensen uit de zorg elkaar vinden.

 

door Theo van 't Hert


Onze
partners

Het huis van Amsterdam met dank aan: Gemeente Amsterdam West Soundtrackcity