Filters

Wis alle filters

Op onderwerp

Op medium

video

Ode aan zij die nog werken

Op basis van de melodie van ‘Zij die nooit slapen’ uit 1916 van cabaretier Kees Pruis schreef ik het lied ‘Zij die nog werken’, waarin ik de tegenstelling schets van de mensen die vanwege corona extra risico lopen tegenover de mensen die zich asociaal gedragen.
Ik heb dit samen met mijn partner, pianiste Vera Lötters, opgenomen. Zij is de enige die ik binnen anderhalve meter toelaat.
Kees Pruis schreef zijn lied in een tijd dat er een groot verschil was tussen arm en rijk. Ook nu wordt in de stad die tegenstelling weer zichtbaar door de coronacrisis, armen lijden er meer onder dan rijken. Ik hoop dat dit lied de mensen ondersteunt die hun gezondheid wagen om anderen te helpen.

door Bart Top


Onze
partners

Het huis van Amsterdam Soundtrackcity met dank aan: Gemeente Amsterdam West