Filters

Wis alle filters

Op onderwerp

Op medium

video AT5

Clubs vestigen hoop op sneltesten

9 oktober 2020

Ze begrijpen dat een heropening nog ver weg is. Toch geven de eigenaren van nachtclubs niet op: ze vestigen hun hoop nu op de sneltest. Daarbij roepen ze de gemeente op om een experiment te starten.

Het clubgedeelte van de Chicago Social Club aan het Leidseplein was al lange tijd dicht. En vanwege de strengere coronamaatregelen heeft eigenaar Pieter de Kroon besloten om ook het nachtcafé voorlopig maar weer te sluiten. ‘Je wordt heel hard weer terug in de hoek gestompt.’

Het is niet de eerste keer dat nachtclubs alarm slaan omdat ze zich zorgen maken over hun voorbestaan. Toch is er een klein lichtpuntje voor de nachtscene: de ontwikkeling van de sneltesten.

Deze week keurde de GGD al twee versies goed en er zijn nog vele, snellere exemplaren in ontwikkeling.

Inmiddels dromen de nachtclubs daarom al van een gezamenlijke teststraat op het Leidseplein. Dansliefhebbers die negatief getest worden op corona, zouden dan met een polsbandje voor 48 uur in de clubs terecht kunnen.

‘Het is nu wel echt tijd om een experiment aan te gaan en als Amsterdam te zeggen: laten we het gaan doen! Want clubs snakken naar financiële steun en de volgende snak is naar weer een beetje perspectief’, vindt Pim Evers van Koninklijke Horeca Nederland.

door AT5


Onze
partners

met dank aan: Gemeente Amsterdam West Het huis van Amsterdam Soundtrackcity