Filters

Wis alle filters

Op onderwerp

Op medium

Lagere inkomens meer kans sterfte aan corona
Afbeelding 21 maanden armoede

Nieuwsbericht: Lagere inkomens meer kans sterfte aan corona

April 2021 – In een aangrijpend nieuwsberichtje in de De maand MUG van april 2021 lezen we dat mensen met een lager inkomen ook een hoger risico hebben op overlijden door Covid-19, nog naast de andere risicofactoren.

“Mensen met een lager inkomen overlijden gemiddeld eerder dan mensen met een hoger inkomen. Dat geldt ook voor corona, meldt het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS). Het risico op overlijden door Covid-19 is voor mensen met een migratie-achtergrond iets hoger dan voor mensen met een Nederlandse achtergrond. Vooral in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam is dit zo. De kans om te overlijden aan corona was voor de armste 20 procent van de Nederlanders (die geen thuiszorg of institutionele zorg ontvingen) twee keer zo hoog als voor de rijkste 20 procent.”

door MUG Magazine


Dit artikel is onderdeel van de zaal ’21 maanden armoede’ van MUG Magazine. MUG is gratis te krijgen op 300 plekken in de stad, waaronder supermarkten en bibliotheken, en bevat tips en informatie over werk en inkomen, armoedebestrijding en schuldhulp.


Onze
partners

Soundtrackcity met dank aan: Gemeente Amsterdam West Het huis van Amsterdam