Filters

Wis alle filters

Op onderwerp

Op medium

Mondkapjes Stress

 Dit jaar werden mondkapjes voor iedereen verplicht. Eerst in het openbaar vervoer en later ook in de publieke gebouwen. Aan het dragen van een mondkapje zijn de meesten van ons tegenwoordig wel gewend. Toch is er een diergroep die reageert op de mondkapjes die wij tegenwoordig volop dragen. Honden kunnen schrikken van het gebruik van een mondkapje. Door het dragen van een mondkapje kunnen honden gezichtsuitdrukkingen moeilijker aflezen. Dit is van invloed op de vertrouwensband tussen de hond en het baasje, het zou kunnen dat een hond minder vertrouwen heeft als zijn baasje een mondkapje draagt. Maar hetzelfde geld voor andere mensen. Als een hond op straat allemaal andere (onbekende) mensen tegenkomt die een mondkapje dragen kan dit best spannend en eng zijn. Hierdoor is het goed mogelijk dat de hond abnormaal gedrag laat zien.   

Reageert jouw hond ook op het dragen van een mondkapje? Hieronder staan enkele stappen om jouw hond te helpen met het wennen aan het dragen van een mondkapje.   

  1. Doe je mondkapje op voor je hond.   
  2. Pak een snoepje en geef deze aan je hond.   
  3. Doe dit vaker verdeeld over de dag, en laat ook vooral andere familieleden hetzelfde doen.   
  4. Als je tijdens een wandeling met je hond mensen ziet lopen met een mondkapje op, geef je hond dan ook een snoepje.   

Gaat het tijdens de wandeling nog niet zo goed? Geen probleem! Geef je hond vooral de tijd om te wennen aan deze nieuwe situatie. Vooral buiten zijn er veel meer afleidingen en prikkels waardoor het extra moeilijk kan zijn voor je hond om zich te concentreren.  


Onze
partners

Soundtrackcity met dank aan: Gemeente Amsterdam West Het huis van Amsterdam