Filters

Wis alle filters

Op onderwerp

Op medium

video AT5

Meer studenten kiezen voor de zorg

27 augustus 2020

Door de coronacrisis werd het duidelijk hoe belangrijk het zorgpersoneel echt is. Dat bleek voor veel studenten het laatste zetje: bij Hogeschool Inholland zijn de aanmeldingen met maar liefst 29 procent gestegen.

Volgens instapcoördinator Mirjam van Leeuwen is deze stijging logisch. Mede door alle klapconcerten voor het zorgpersoneel, die in maart door de hele stad gehoord konden worden, voelen nieuwe studenten zich extra gemotiveerd om hun steentje bij te dragen.

Julia Keizers is hier een van. Zij werkte tijdens de coronacrisis in een bejaardentehuis en besloot toen om zich aan te melden voor de studie. “Je hebt vier kamers in je hart, één voor jezelf, één voor je partner en één voor je familie. De kamer die overblijft vul ik graag met het zorgen voor anderen.”

Maar ook voor vierdejaarsstudenten, zoals Robin Duijn, kwam er meer motivatie om hun steentje bij te dragen. Robin liep tijdens de coronacrisis stage op de spoedeisende hulp. Daar zag hij hoe snel iemand naar de intensive care moest. “Ik weet nog heel goed de eerste patiënt die met luchtwegklachten kwam, er ging toen van alles door mijn hoofd: hoe gaan we dit opvangen, met welke materialen en met welk personeel?”

door AT5


Onze
partners

Het huis van Amsterdam met dank aan: Gemeente Amsterdam West Soundtrackcity