Filters

Wis alle filters

Op onderwerp

Op medium

pdf

Lockdownlessen

Wij, Anouk, Deborah, Diana, Channa, Sterre, Marina, Robbert, Wilma, Sandra, Madeleine en Laura, studenten van de Master Kunsteducatie aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, hebben normaal elke week les op het prachtige Marineterrein in Amsterdam. Het leek ons de perfecte plek voor het kunst evenement dat we voor begin juni aan het organiseren waren. Je weet wel, zo’n bijeenkomst met meer dan 100 mensen, lekker op een kluitje bezig zijn met workshops dansen, muziek, video, theater en beeldende kunst. En samen lekker eten natuurlijk. Een inspirerende bijeenkomst waar Amsterdammers, leerlingen, docenten, nieuwe en oude Nederlanders, kunstenaars en kunst-vermijders, elkaar konden ontmoeten. En elkaar iets konden leren. Want dat wilden we graag: de rollen van leraar en leerling omdraaien. De Rollende Rollen.

En toen kwam de corona-crisis en zette de boel op zijn kop.

In deze tijd van quarantaine en sociale afstand worden we uitgedaagd creatief en kunstzinnig te zijn op de vierkante meter. Daarom is er nu lockdownlessen.nl, een D.I.Y.* project van ons voor jou. In en om het huis vinden we nieuwe vormen van creativiteit, waarbij de maker moet werken met wat er voor handen is en de resultaten online worden gepost. Hier draaien we de rollen om en bekijken we dingen vanuit een andere hoek.

We zijn benieuwd wie zich allemaal laten uitdagen en inspireren om mee te doen. Mensen van alle leeftijden, kunstliefhebber of niet, met de concentratieboog van een fruitvliegje of de vasthoudendheid van een Jack Russell, we hopen op bijdragen uit alle hoeken en gaten.

Het had zo mooi kunnen worden op het Marineterrein maar we laten ons niet tegenhouden en maken er iets moois van online. Veel plezier!

Anouk, Deborah, Diana, Channa, Sterre, Marina, Robbert, Wilma, Sandra, Madeleine en Laura.

*Do It Yourself

www.lockdownlessen.nl

door Master Kunsteducatie AHK


Onze
partners

Het huis van Amsterdam Soundtrackcity met dank aan: Gemeente Amsterdam West