Filters

Wis alle filters

Op onderwerp

Op medium

Afbeelding

Letterlijke en figuurlijke reflecties op corona

De titel van mijn fotoserie luidt: “Letterlijke en figuurlijke reflecties op de corona crisis”.

Ik heb geprobeerd om de leegte in gesloten cafés en winkels weer te geven: plekken die normaal gevuld zouden zijn met mensen, zijn nu verlaten. Dit heb ik gedaan door de weerspiegelingen in de ramen van deze cafés te fotograferen. Vandaar de titel “letterlijke reflecties”. Ook op het Waterlooplein heerste stilte: in plaats van koopjesjagers die rondstruinen op het plein zag men enkel gesloten marktkramen.

Naast het fotograferen van lege cafés en pleinen in Amsterdam was ik ook geïnteresseerd in hoe mensen om mij heen de corona crisis ervoeren. Vandaar de titel “figuurlijke reflecties”. Ik heb mensen geïnterviewd en gefotografeerd (zie de foto’s waar mensen op te zien zijn). Uit de interviews bleek dat zij zich eenzaam voelden, en dat zij toevlucht zochten in de natuur.

door Luna Evers


Onze
partners

Soundtrackcity met dank aan: Gemeente Amsterdam West Het huis van Amsterdam