Filters

Wis alle filters

Op onderwerp

Op medium

Het Hart van Troost

Het Hart van Troost was er voor iedereen die in de afgelopen tijd een dierbare heeft verloren. 

Van 4 juli tot en met 11 juli voer het Hart van Troost dagelijks van 16 uur tot middernacht door Amsterdam. Op zondag 12 juli voer de boot door buurgemeenten Diemen en Weesp. Het Hart van Troost was bedoeld als eerbetoon aan de overledenen in de afgelopen maanden en om nabestaanden een hart onder de riem te steken. Zij moeten door corona onder soms heel moeilijke omstandigheden afscheid nemen, wat het rouwen extra moeilijk maakt.

Op www.hartvantroost.nl konden nabestaanden een bloem met een persoonlijke boodschap achterlaten voor de persoon die zij missen.  De boodschappen werden – voor wie dat wilde – verzameld op een aparte pagina op de website. De dag erna werden de bloemen op de boot gelegd. ’s Avonds werd het Hart verlicht met honderden LED-lampjes.

Er voeren meer dan duizend bloemen met persoonlijke boodschappen mee op de boot.

Burgemeester Femke Halsema zei: “Het is voor velen een hele nare periode geweest. Het is bijna niet voor te stellen hoe moeilijk het is om een dierbare te verliezen en geen goed afscheid te kunnen nemen. Voor alle overledenen en hun nabestaanden laten we het Hart van Troost rondvaren.”

 

door Gemeente Amsterdam


 


Onze
partners

Het huis van Amsterdam met dank aan: Gemeente Amsterdam West Soundtrackcity