Filters

Wis alle filters

Op onderwerp

Op medium

Afbeelding

Gymtoestellen maart en april 2020

Tijdens de afgelopen quarantaineperiode ging ik veel wandelen met de hond. Ik probeerde de plekken waar ik liep een beetje af te wisselen, maar toch kwam ik op bepaalde plekken best vaak. Een van de plekken waar ik vaak wandelde was het Rembrandtpark. In de eerste week waren alle gymtoestellen in het park nog toegankelijk en stonden er nog grote groepen mensen bij elkaar te sporten. Ik zag zelfs een man indrukwekkende turnoefeningen doen op de hoge leggers (hij ging helemaal rond!). Een week later waren veel van de toestellen afgezet met linten. Maar dat bleek niet genoeg te helpen. Mensen gingen eronderdoor en deden toch hun oefeningen. Weer een week later waren alle toestellen door heel Amsterdam afgezet met grote hoeveelheden lint en soms ook nog hekken eromheen. Zelfs de allerkleinste rekjes diep in het Amsterdamse bos waren afgezet. Ik begon ze allemaal vast te leggen. In eerste instantie omdat ik het heel bijzonder vond dat het nodig was. Later kreeg het een andere betekenis, helemaal toen ik ze allemaal bij elkaar zag.

door Gees Voorhees


Onze
partners

Het huis van Amsterdam Soundtrackcity met dank aan: Gemeente Amsterdam West