Filters

Wis alle filters

Op onderwerp

Op medium

Afbeelding

Grootformaat oproep aan stedelingen tot saamhorigheid

Het coronavirus houdt land en wereld in de greep en de opgave is van enorme omvang. Coronakaarten en -grafieken met stipjes tonen ons elke dag een toenemend besmettingsgevaar.

Hoog tijd voor wat positiefs, vonden een aantal Amsterdamse bedrijven. Door middel van een grootformaat Out of Home-campagne bundelen zij hun krachten. Aan de Ferdinand Bolstraat ter hoogte van het Marie Heinekenplein in Amsterdam is een steigerdoek opgehangen van meer dan 100 m². De oproep van de uit stipjes opgebouwde tekst luidt: “Amsterdammers, let een beetje op elkaar” en daarbij de website van Het Rode Kruis. Ook door middel van digitale schermen in diverse steden in Nederland en België worden Amsterdammers, Rotterdammers, Eindhovenaren, Antwerpenaren en Gentenaars aangespoord elkaar in het oog te houden. In Nederland wordt steun gevraagd voor Het Rode Kruis, in Belgische steden wordt de boodschap ondersteund met de hashtag #vlaanderenhelpt. In elke stad is de uiting vormgegeven in de eigen stadskleur. Met de campagne krijgt het verzoek van de Nederlandse premier Rutte komende tijd extra bijval.

Vrienden Ernst Vos (CCO van de blowUP media Group), Steven Vermaas (eigenaar Disco Dolly) & Reinier Steures (CEO Natwerk) lichten de campagne toe: “Overal in de samenleving ontstaan nu uitdagingen. Juist de creatieve industrie kan zich nu bewijzen door te helpen waar mogelijk met inventieve ideeën. We wilden graag saamhorigheid stimuleren in tijden dat je juist minder samen kan zijn. Door hun uitzonderlijk goede werk en hun netwerk van burgerhulpverleners Ready2Help onderstreept Het Rode Kruis al jaren als geen ander hoe waardevol dat is. Het Rode Kruis was direct positief over het initiatief en samen hopen we op deze manier aan veel mensen een positive vibe te geven in deze roerige tijd. Daarnaast hopen we dat veel nieuwe vrijwilligers zich voor het Rode Kruis aan zullen melden.”

Marieke van Schaik, van Algemeen Directeur Nederlandse Rode Kruis zegt: “We waren direct enthousiast over deze campagne. Elke dag merken we weer hoeveel mensen echt héél graag willen helpen om anderen bij te staan in deze moeilijke periode. Daarvoor kunnen ze dus bij ons terecht via ons vrijwillige burgerhulpnetwerk Ready2Help, maar eigen initiatief is natuurlijk ook al fantastisch. Van een telefoontje naar je alleenstaande buurvrouw, tot boodschappen doen voor iemand die het nu juist nodig heeft.”

door Mariette van der Lee


Onze
partners

Het huis van Amsterdam met dank aan: Gemeente Amsterdam West Soundtrackcity