Filters

Wis alle filters

Op onderwerp

Op medium

Even geen dagbesteding

Anand: ’Kwetsbare’ mensen helpen zit in mij, ik vind het fijn om iets voor iemand te betekenen. Anderen blij maken geeft mij een goed gevoel. Daarom doe ik al heel lang vrijwilligerswerk. Ook een beetje vanuit eigenbelang: het geeft structuur in mijn leven, nadat ik werkloos thuis kwam te zitten. Ik voel me weer nuttig en besteed mijn tijd zinvol.

Kwetsbare mensen vervoeren naar hun dagbesteding, dat is wat ik deed. Hen thuis ophalen en begeleiden en in de middag weer thuisbrengen. Tot de lockdown kwam en ook alle dagbestedingen hun deuren sloten.

In die maanden ben ik als chauffeur maaltijden gaan bezorgen. Ook leuk, maar ik ben heel blij dat sinds half juni de dagbesteding weer open is. Zowel voor de mensen die zich verheugden om hier naar toe te gaan als voor mezelf. Minimaal drie keer in de week doe ik weer mijn ritjes!”

Vrijwilligers Centrale Amsterdam / Foto door: Sake Rijpkema

door Vrijwilligers Centrale Amsterdam / Foto door: Sake Rijpkema


Onze
partners

Soundtrackcity Het huis van Amsterdam met dank aan: Gemeente Amsterdam West