Filters

Wis alle filters

Op onderwerp

Op medium

We gaan op berenjacht. We zijn niet bang!

“We zijn niet bang. We kunnen er niet bovenover. We kunnen er niet onderdoor. Oh nee. We moeten er wel dwars doorheen!”

Ambia, Charley en Fenny kruipen onder de tafel door en klimmen over de houten bank met wieltjes heen. Ik lees door. “We gaan op berenjacht, we gaan een hele grote vangen het is een prachtige dag. We zijn niet bang”. De laatste zin zeg ik nog een tikkeltje harder en de drie meiden met mij mee.

Ik ben in het kinderdagverblijf Smallsteps op Reigersbos. De leerlingen van verschillende scholen zijn samengebracht op de bso-afdeling, op de eerste verdieping van het gebouw. Het zijn er vandaag 11 in totaal, waaronder 4 leerlingen van onze school, montessorischool De Regenboog. De ouders van deze kinderen hebben cruciale beroepen: arts, verpleger, transporteur… De kinderen worden liefdevol opgevangen door de pedagogische medewerkers van het kinderdagverblijf. Ik ben hier vanuit school ter ondersteuning.

Ja, we moeten door deze onwerkelijke, vreemde, onzekere tijd heen. We kunnen er niet bovenover, er niet onderdoor, maar we moeten er wel dwars doorheen. Maar soms zijn we we wel bang….“Deur dicht. Trap weer op. Slaapkamer in. In bed. Diep onder de dekens”
En dan zou je net als de drie meisjes willen doen: liggen op een oranje Fatboy met je hoofd onder een deken… een lange berenwinterslaap… tot het weer over is.

Joke de Hoogh
Montessorischool de Regenboog

Foto:
Kinderen kunnen op berenjacht in hun eigen wijk.

door Joke de Hoogh


Onze
partners

Soundtrackcity Het huis van Amsterdam met dank aan: Gemeente Amsterdam West