Filters

Wis alle filters

On subject

On medium

#HoeGaatHetEchtMetJe

by #HoeGaatHetEchtMetJe


Soms kun je verdwalen in een gesprek. De straat wordt vaag, de tafelgast scherp, gul in tekst en lach. ‘De diensten van dit land. Ze trekken een kloof, mevrouw, scherper dan we zouden willen. Het treft vaak ons. We bouwen op, opnieuw op nieuwe grond. Dan ketst het terug. Terug naar start. De maakbaarheid van Nederland komt niet over mijn drempel. Dus dit. Dit ken ik. Maar al te goed. Als migrant ben ik eigenlijk mentaal altijd voorbereid op een crisis.’

Community-kunstenaars Janine Toussaint, Noud Verhave en Diane Elshout van Moving Arts Project gingen de straat op met de bakfiets vol papier, pennen, bloemen, water, thee en een RAL-kleurenwaaier. Ze vroegen voorbijgangers welke kleur ze die dag gaven. Correspondeerde de kleur met hun ervaring van de corona tijd? Wat was er anders, hoe voelde het? Zo ontstonden er gesprekken over hoe de lockdown werd ervaren met bekenden die ze al een tijd niet meer hadden gezien en mensen die ze voor het eerst zagen.

 

***

 

#HoeGaatHetEchtMetJe is een community-kunstproject over de (on)zichtbaarheid tijdens de corona-crisis. De campagne geldt als spreekbuis voor de lokale gemeenschap, een poëtische noot in het sociale, politieke en culturele debat tijdens Covid-19, tentoongesteld op billboards in de publieke ruimte van de stad. Het is een campagne in taal en beeld die het gesprek aanwakkert over hoe we elkaar voortaan kunnen horen, zien en helpen. Geïnspireerd op de vraag die we elkaar vaker zijn gaan stellen: Hoe Gaat Het Echt Met Je?

Community kunstenaars Amsterdam Oost: Janine Toussaint, Noud Verhave en Diane Elshout

Quote posters: voorbijgangers Krugerplein in Amsterdam Oost. 

Initiatiefnemers: Merel Noorlander en Arthur Kneepkens. Assistentie: Jovana Stulic. 

Grafisch vormgeving: Yuri Veerman.

Foto postercampagne: Monique Vermeulen

#HoeGaatHetEchtMetJe


Our
partners

Het huis van Amsterdam Soundtrackcity met dank aan: Gemeente Amsterdam West